“Krakende” woontoren in Sydney opnieuw geëvacueerd

Krakende woontoren in Sydney opnieuw geëvacueerd
Krakende woontoren in Sydney opnieuw geëvacueerd

De bewoners van de Opal Tower in de Australische stad Sydney worden opnieuw geëvacueerd zodat de bouwfirma een “allesomvattend onderzoek” kan voeren. Dat melden de Australische media. Het gebouw van 33 verdiepingen vlak bij het Olympic Park werd op 24 december al geëvacueerd nadat bewoners in het gebouw “krakende geluiden” hadden gehoord. Icon, de firma die de woontoren bouwde, verklaarde vandaag in een persmededeling dat alle bewoners in de komende 24 uur verhuisd zullen worden zodat een barst van een dikte van 2 millimeter op de tiende verdieping onderzocht kan worden. Het onderzoek zou 10 dagen kunnen duren, en de bewoners weten nog niet wanneer ze weer naar huis kunnen terugkeren. Icon laat weten accommodatie voor alle inwoners te voorzien en de kosten daarvan op zich te nemen.

Op 24 december kregen 200 mensen de oproep om uit voorzorg de Opal Tower en omliggende woningen te verlaten nadat “krakende geluiden” waren gehoord. Volgens de autoriteiten bestaat er geen instortingsgevaar, aldus ABC.

Volgens de website van de Opal Tower herbergt het gebouw 392 appartementen, handelsruimten, een crèche en een gemeenschapscentrum. De toren opende pas in augustus dit jaar. De bouw ervan kostte 165 miljoen Australische dollar (ongeveer 102 miljoen euro).

Bron: Belga