Jupiler Pro League - RSC Anderlecht zet met 3-0 zege tegen Waasland-Beveren punt achter rampjaar

RSC Anderlecht heeft een belabberd 2018 toch nog met een positieve noot kunnen afsluiten. Voor het eerst sinds 11 november kon paars-wit nog eens winnen. Waasland-Beveren ging in het Constant Vanden Stockstadion met 3-0 voor de bijl. Bij de rust was het 1-0. Landry Dimata opende de score in de 9e minuut. Sebastiaan Bornauw (51e) verdubbelde de voorsprong met zijn allereerste doelpunt als profvoetballer en in blessuretijd scoorde Dimata zijn tweede van de avond, zijn dertiende van het seizoen.

In de stand wipt Anderlecht over Sint-Truiden naar de vijfde plaats. Waasland-Beveren blijft op twee na laatste. Racing Genk is na 21 speeldagen leider met 48 punten, voor Club Brugge (41), Antwerp (38), Standard (36), Anderlecht (34), Sint-Truiden (33), AA Gent (31), Charleroi (30), Kortrijk (28), Eupen en Cercle Brugge (25), Oostende (23), Zulte Waregem en Waasland-Beveren (20), Moeskroen (17) en Lokeren (14). Het kampioenschap hervat op vrijdag 18 januari.