Weerbericht - Zonnige kerstdag in het verschiet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het optrekken van het ochtendgrijs komen er deze kerstdag brede opklaringen. Op sommige plaatsen zijn de mist en de lage wolken soms wel hardnekkig. De maxima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht zijn er brede opklaringen en weinig wind, waardoor het kwik op de meeste plaatsen snel onder het vriespunt duikt. Later kan er opnieuw zeer plaatselijke aanvriezende mist ontstaan. De minima liggen tussen -7 graden in de Hoge Venen en -1 graad in het westen.

Woensdagochtend is het plaatselijk grijs met aanvriezende mist en lage wolken. Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het vrij zonnig met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden.

Donderdag krijgen we na het optrekken van het ochtendgrijs vrij mooi weer met opklaringen en weinig of geen wind. De maxima schommelen op de meeste plaatsen tussen 3 en 5 graden. Vrijdag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen met kans op enkele druppel. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden.

Zaterdag tot slot is het zwaarbewolkt tot betrokken en trekt er een storing met soms lichte neerslag. De maxima liggen rond 6 à 7 graden in het centrum van het land. Zondag en maandag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen rond 7 of 8 graden in het centrum van het land.

bron: Belga