Vijf hockeyspelers worden ereburger van gemeente Ukkel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vijf van de hockeyspelers die in India wereldkampioen werden, zullen in februari ereburger worden van de Brusselse gemeente Ukkel. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd aan Belga. Het gaat om de Red Lions Simon Gougnard, Cédric Charlier, Tom Boon, Victor Wegnez en Augustin Meurmans. Tijdens de volgende gemeenteraad van 24 januari moet het ereburgerschap voor de vijf Red Lions officieel goedgekeurd worden. Nadien zal er in de loop van de maand februari een datum overeengekomen worden om de hockeymannen te huldigen.

Alle vijf hebben ze een rechtstreekse band met de gemeente Ukkel. Zo zijn Simon Gougnard en Cédric Charlier echte Ukkelaars. Bovendien speelt Charlier ook nog in Ukkel, bij Royal Racing Club de Bruxelles. De drie anderen, Tom Boon, Augustin Meurmans en Victor Wegnez zijn dan weer geen inwoners van Ukkel, maar ze spelen wel bij Racing.

"Ukkel is nagenoeg de hoofdstad van het hockey, want we hebben als gemeente vier grote clubs met Royal Leopold Club, Racing, Wellington en Royal Uccle sport. Het zit hier echt in de genen", stelt burgemeester Boris Dilliès (MR).

De vijf hockeyspelers komen als ereburger van Ukkel in een lijstje terecht waar onder meer ook Nobelprijswinnaar Francois Englert, stripscenarist Jean Van Hamme en zanger Salvatore Adamo in staan.

bron: Belga