Rechtbank Hasselt – Twintiger veroordeeld tot twee jaar cel voor aanranding in Hasselt

Een 29-jarige man uit Maaseik is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een celstraf van twee jaar veroordeeld voor een aanranding in het centrum van Hasselt. De aanranding vond op 6 februari 2017 plaats. De man liet verstek gaan voor de rechtbank. Het slachtoffer was ernstig onder de indruk van de feiten. Volgens haar advocate durft ze niet meer alleen ergens naartoe. Naast de celstraf is de man voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Op 6 februari 2017 rond 1.30 uur nam het slachtoffer aan de parking bij het Kolonel Dusartplein afscheid van een vriend. De beklaagde had haar toen op het oog en achtervolgde de vrouw. Aan de Zuivelmarkt werd ze door haar belager tegen een muur geduwd. Hij betastte haar op haar kleren. Daarbij kwam hij aan haar borsten en de schaamstreek. Op dat moment passeerde een voertuig van de politie. De patrouille hoorde de vrouw schreeuwen. Ze wist zich toen los te rukken.
Volgens het openbare ministerie was de vrouw over haar toeren en deed ze in tranen haar verhaal aan de politie. Ze riep dat hij haar probeerde te verkrachten. De man ontkende bij het verhoor door de politie de aanranding. Naar eigen zeggen wilde hij alleen de weg vragen. Aan de hand van camerabeelden achtte de rechtbank het tegendeel bewezen. Daarop was te zien dat de man een vijftal seconden op een terras wachtte, alvorens achter de vrouw aan te gaan.
Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 7.810 euro toegewezen. “Ze gaat voortaan anders door het leven. Ze durft niet meer met de vriend van die bewuste avond afspreken, omdat het haar doet terugdenken aan de feiten”, pleitte de advocate van de burgerlijke partij.

bron: Belga