Minstens een orgasme per dag is goed voor de gezondheid

Seksleven
Foto Unsplash

Elke dag tussen de lakens duiken is niet alleen leuk, maar ook gezond. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Harvard zouden mannen die minstens één keer per dag een orgasme hebben, minder risico lopen op prostaatkanker.

De onderzoekers volgden 32.000 gezonde mannen voor maar liefst 18 jaar lang, 3.839 van hen kregen prostaatkanker. Tijdens de studie werd gepolst naar de frequentie van hun orgasmes tussen hun 20ste en 50ste levensjaar. En wat blijkt? Mannen die per dag één orgasme hebben, zien de kans op prostaatkanker met 25% afnemen. Met gemiddeld 21 climaxen per maand, verklein je het risico op met 22%. Bovendien werd dit verminderde risico vastgesteld bij alle leeftijdscategorieën.

Oorzaak

De wetenschappers van Harvard kunnen niet meteen met een verklaring op de proppen komen voor het positieve effect. Ze vermoeden dat een ejaculatie bepaalde chemicaliën – die de kanker veroorzaken – wegspoelt. Een andere theorie is dat een orgasme de vernieuwing van cellen stimuleert, waardoor vermeden wordt dat cellen zich ophopen en kanker veroorzaken. De onderzoekers besluiten dat meer onderzoek nodig is om hier uitsluitsel over te geven, maar ze noemen de resultaten wel “zeer bemoedigend”.