IN BEELD. Marokko herdenkt vermoorde Scandinavische toeristes

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat hebben honderden mensen een herdenking bijgewoond voor de Noorse Maren Ueland en de Deense Louisa Vesterager Jespersen. De twee Scandinavische vrouwen werden vorige week maandag tijdens hun trektocht door het Atlasgebergte in Marokko vermoord door leden van terreurgroep IS.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De groep verzamelde zich aan de ambassade van Noorwegen, waar een minuut stilte werd gehouden in aanwezigheid van Noorse diplomaten. Nadien stapten de aanwezigen nar de ambassade van Denemarken, waar kaarsen werden aangestoken voor de vrouwen.

Niet alleen in Rabat, maar ook in Imlil, een dorp in de buurt van waar de lichamen van de vrouwen werden gevonden, zijn honderden mensen samengekomen om de slachtoffers te eren. Ook in Marrakesh werden de vrouwen herdacht.

(Lees hieronder verder) 

AFP / F. Senna

AFP / F. Senna

AFP / F. Senna

AFP / F. Senna

IS

Maren Ueland en Louisa Vesterager werden wellicht vermoord door aanhangers van terreurgroep IS. Vier verdachten werden al opgepakt. Zij zwoeren trouw aan de terreurgroep in een filmpje. Zo zouden de moorden gepleegd zijn uit wraak voor de gebeurtenissen in Syrië. Ook negen anderen werden gearresteerd omdat ze mogelijke banden hebben met de vier verdachten.

SV