Weerbericht: zwaarbewolkt, maar droog

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de middag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en neemt de buienkans af vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De west- tot westzuidwestenwind is eerst matig tot vrij krachtig met windstoten tot 60 km/ h. Later neemt de wind in kracht af en wordt hij meestal matig. Morgenvoormiddag is het eerst zwaarbewolkt maar meestal droog. Later verwacht het KMI perioden met regen vanaf de Franse grens. In de loop van de namiddag blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen.

Maandag verlaat de regenzone ons land naar het zuiden en verschijnen er opklaringen vanaf het noorden. Ochtendmaxima tussen 7 en 10 graden. Later op de dag wordt het door een zwakke noordoostenwind geleidelijk frisser. Op kerstavond is het rustig en kouder met kans op lichte nachtvorst. Het is opletten voor aanvriezende mistbanken alsook rijm- of ijsplekken.

Op kerstdag is het rustig en droog met 's ochtends vrij veel nevel, mist en lage bewolking. Later op de dag verschijnen er enkele zonnestralen maar op veel plaatsen kunnen nevel, mist en lage wolkenvelden blijven hangen, vooral in de valleien en de laag gelegen streken. Maxima tussen 2 en 5 graden met een zwakke en veranderlijke wind.

Woensdag en donderdag blijft het rustig en meestal droog. 's Nachts en 's ochtends ontstaan er nevel, aanvriezende mistbanken en lage wolkenvelden. Overdag zijn er enkele zonnestralen mogelijk, maar op veel plaatsen kan het ochtendgrijs blijven hangen, vooral in de valleien en in de laag gelegen streken.

Vrijdag en zaterdag komt er vochtigere en iets minder koude lucht opzetten. Het wordt grijs en nevelig met kans op enkele druppels motregen. De temperaturen veranderen nauwelijks of stijgen lichtjes. Aanhoudend weinig wind.

bron: Belga