Drones op Gatwick – Politie pakt twee verdachten op

De Britse politie heeft twee mensen opgepakt in verband met het onderzoek naar de drone(s) die de voorbije dagen herhaaldelijk gesignaleerd werden op de luchthaven van Gatwick bij Londen, waardoor het vliegverkeer er meer dan een dag werd stilgelegd. De twee werden vrijdagavond omstreeks 23 uur Belgische tijd opgepakt, zo bericht de BBC. Over de identiteit van de verdachten is niets bekend. De politie zegt intussen dat ze het onderzoek naar het crimineel gebruik van drones proactief voortzet. “Alle pistes worden verder onderzocht, om zeker te zijn dat de dreiging voor de veiligheid van passagiers is afgewend”, klinkt het vrijdagnacht. Aan de ooggetuigen wordt gevraagd om de politie te contacteren met informatie.
Woensdagavond werd het vliegverkeer op Gatwick voor 36 uur stilgelegd. Zo’n 150.000 passagiers werden hierdoor getroffen. Het vliegverkeer kon vrijdagochtend hernemen, maar ook nadien werd nog een drone gesignaleerd en ging Gatwick weer even op slot.
De politie gaat niet uit van terroristische motieven of van de inmenging van een buitenlandse macht. Mogelijk gaat het om radicale milieu-activisten.

bron: Belga