Beerschot Wilrijk krijgt stamnummer 13 terug

door
Belga
Leestijd 1 min.

Beerschot Wilrijk gaat vanaf 1 juli 2019 verder met het stamnummer 13, het historische stamnummer van voorloper Beerschot VAC. Dat maakte de 1B-club gisterenavond bekend en werd vandaag bevestigd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het voor Beerschot-supporters heilige stamnummer 13 verdween in 1999 bij het faillissement van Beerschot VAC. Daarna speelde de club met het stamnummer van Germinal Ekeren en van KFCO Wilrijk.

Voor de nieuwe eigenaars van de Kielse Ratten, bouwbedrijf DCA en de Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad, was het terugkopen van het stamnummer een prioriteit. Begin oktober startten ze een procedure op bij de KBVB, gisterenavond gaf het Uitvoerend Comité van de KBVB zijn fiat. "Het dossier werd ontvankelijk en gegrond verklaard. Mits het betalen van 40.000 euro, woont het stamnummer 13 weer officieel in het Olympisch stadion", aldus clubvoorzitter Eric Roef.

Beerschot Wilrijk zal vanaf 1 juli 2019 het stamnummer 13 dragen, nadat ook de Algemene Vergadering van de KBVB zijn goedkeuring geeft. Dat is louter een formaliteit.

bron: Belga