Genk verlengt ook overeenkomst van Jere Uronen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Enkele uren na de contractverlenging voor middenvelder Bryan Heynen maakte Racing Genk vandaag ook bekend het contract van verdediger Jere Uronen te hebben opengebroken. De 24-jarige Fin, wiens contract komende zomer afliep, tekende bij tot medio 2022. De linksachter streek in januari 2016 in Genk neer. Hij ontpopte zich al snel tot een basispion en kwam sindsdien tot 108 officiële duels (en vijf goals).

Gisteravond was Uronen wel afwezig op het veld van 1B-club Union, waar Genk werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Croky Cup. De 31-voudig Fins international was door de snelle opeenvolging van wedstrijden oververmoeid.

Racing Genk kende een uitstekende competitiestart dit seizoen. Na negentien speeldagen tellen de Limburgers als leider in de Jupiler Pro League zeven punten voorsprong op eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp. Ook in de Europa League werd naar behoren gepresteerd. Genk won in de poulefase groep I en treft in februari in de zestiende finales het Tsjechische Slavia Praag.

bron: Belga