FC Barcelona huurt Jeison Murillo tot het einde van het seizoen van Valencia

door
Belga
Leestijd 1 min.

FC Barcelona heeft zijn eerste wintertransfer beet. De Catalanen kondigden deze avond de komst van Jeison Murillo aan. De Colombiaanse verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Valencia. Barcelona bedong ook een aankoopoptie voor een bedrag van 25 miljoen euro. De 26-jarige Murillo speelde - na zijn jeugdopleiding in eigen land te hebben voltooid bij Deportivo Cali - in Europa voor achtereenvolgens Udinese, Granada, Cadiz, Las Palmas, Inter Milaan en Valencia. Los Che namen de verdediger vorige zomer definitief over na hem eerst een seizoen gehuurd te hebben van Inter Milaan.

Murillo had bij de club van Rode Duivel Michy Batshuayi echter geen basisplaats. Coach Marcelino gunde de Colombiaan dit seizoen nog maar drie officiële duels. Vorig seizoen speelde hij zeventien keer mee.

Barcelona, leider in de Primera Division, speelt met de transfer van de 26-voudig Colombiaans international in op haar kwetsbaarheid achteraan. Zowel basispion Samuel Umtiti als Rode Duivel Thomas Vermaelen staan immers nog een tijdje aan de kant met blessures.

bron: Belga