Agente die 3-jarig meisje zag sterven, doet hartverscheurende oproep aan critici

Foto: Twitter / @WYP_JHunter

Een politieagente heeft op Twitter opgeroepen om twee keer na te denken vooraleer mensen hun gal spuwen over de politie. Dat doet ze nadat ze voor haar ogen een jong meisje zag sterven.

In de avond van 14 december werd de Engelse politieagente PC Jade Hunter opgeroepen om te assisteren bij een 3-jarig meisje dat in levensgevaar was. Het kindje had een hartaanval gekregen en stierf voor de ogen van de agente.

Nadien plaatste Jade het tragische verhaal op Twitter. “Afgelopen nacht kregen vijf collega’s en ik een oproep over een 3-jarige meisje met een hartaanval. De ambulance was al aanwezig en ik heb enorm veel respect voor hun inzet in zo’n moeilijke situatie. Jammer genoeg heeft het meisje het niet gehaald en mijn diepste medeleven gaat uit naar haar familie en vrienden”, vertelt ze op Twitter.

Ook maar mensen

Vervolgens maakt de agente uit Wakefield in West Yorkshire van de gelegenheid gebruik om deze tragische gebeurtenis als voorbeeld te nemen van de vele moeilijke situaties waarin politie en ziekenhuispersoneel terechtkomen.

Ze benadrukt dat het dan ook logisch is dat ze nu en dan even tot rust komen. “Dergelijke opdrachten zijn enorm zwaar. Ik kan met niet voorstellen hoe pijnlijk dit is voor haar ouders en familie. Politieagenten houden zich niet enkel bezig met criminelen. Veel mensen weten niet dat we ook in dergelijke situaties terechtkomen. Dus de volgende keer als je in een koffiebar bent en je ziet er politiewagens staan, post dan alstublieft niet op sociale media dat we ‘weer een koffiepauze aan het nemen zijn’. Je weet nooit wat we net meegemaakt hebben. Soms hebben we een momentje rust nodig om op adem te komen. Het is onze prioriteit om de openbare veiligheid te garanderen, maar wij zijn ook maar mensen. Reken ons alstublieft niet af omdat we gevoelens hebben”, klinkt het.

Positieve reacties

Buiten een paar enkelingen viel haar boodschap in goede aarde. Zo reageerde iemand het volgende: “Dit raakt me diep. Ik hoop dat jij en je collega’s oké zijn. Ik kan me niet voorstellen hoe verschrikkelijk en hartverscheurend dat geweest moet zijn voor jullie. Jullie zijn helden!”.

Iemand anders schreef: “Jade, het spijt me zo, maar duizendmaal dank aan jou en je collega’s voor het harde werk dat jullie leveren om ons te beschermen en te helpen, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Ik kijk echt naar jullie op”.