PDC WK darts – Dimitri Van Den Bergh moeiteloos naar tweede ronde

PDC WK darts - Dimitri Van Den Bergh moeiteloos naar tweede ronde
PDC WK darts - Dimitri Van Den Bergh moeiteloos naar tweede ronde

Dimitri Van Den Bergh (PDC-35) heeft zich dinsdag in het Alexandra Palace van Londen vlot voor de tweede ronde van het PDC wereldkampioenschap darts geplaatst. De wereldkampioen bij de jeugd hoefde niet zijn beste darts te tonen voor een 3-0 zege tegen de Amerikaanse qualifier Chuck Puleo. Een gemiddelde van 85,25 punten was genoeg voor een 3-0, 3-1, 3-2 overwinning. “Een vlotte zege, maar ik heb zeker niet goed gespeeld”, besefte de 24-jarige Antwerpenaar. “In de eerste set ging het nog wel, maar daarna had ik het moeilijk om te focussen en slaagde ik er niet in de triple twintig te vinden. Ik ben blij met de winst. Ik heb nu nog een paar dagen voor mijn volgende wedstrijd. Die ga ik gebruiken om hard te trainen. Het moet beter.” Vorig jaar slaagde Van Den Bergh er maar net niet in om in de kwartfinales te winnen van Rob Cross (PDC-2). Die Engelsman stoomde vervolgens naar de wereldtitel door. “Dat heeft me het besef gegeven dat ik dat ook moet kunnen”, aldus Van den Bergh. “Iedere darter weet dat het verschil tussen een grote en een briljante prestatie maar een paar milimeter is. Ik geloof er alvast in en ga er alles voor doen.”
In de tweede ronde (best of 5) neemt “The Dreammaker” het vrijdag op tegen de Welshman Jonny Clayton (PDC-15), als vijftiende reekshoofd vrij in de eerste ronde.
Voor Kim Huybrechts (PDC-21) begint het WK woensdagnamiddag met een wedstrijd in de tweede ronde tegen Daniel Larsson (PDC-159). Die 37-jarige Zweed verraste dinsdag door de Schot Robert Thornton (PDC-33) met 3-1 uit te schakelen. De winnaar van het duel tussen Huybrechts en Larsson treft zaterdag in de derde ronde (best of 7) de Engelsman Dave Chisnall (PDC-12).

.Bron: Belga