Vijf redenen om een hond te nemen

Vijf wetenschappelijke redenen om een hond te nemen
Foto Unsplash

Ben jij een echte hondenliefhebber maar vertikt je lief het om een schattige pup in huis te nemen? Dan moet je deze vijf redenen misschien eens luidop voorlezen. Een hond heeft namelijk tal van wetenschappelijke voordelen!

Goed voor de gezondheid

Een hond heeft beweging nodig (en zijn baasje dus ook). Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met huisdieren meer bewegen omdat zij de beestjes regelmatig uitlaten. Een nieuwe huisgenoot én fit zijn? Graag!

via GIPHY

Stress verminderen

Een wetenschappelijke studie heeft uitgewezen dat puppy’s stress en angstgevoelens verminderen. Voel jij je vaak gespannen door alle deadlines die op je afkomen? Een knuffelsessie met je hond werkt héél relaxerend.

via GIPHY

Zelfvertrouwen

Bewezen: honden zijn een grote steun in moeilijke tijden en krikken het zelfvertrouwen van hun baasje op. Voel jij je soms niet zo lekker in je vel? Haast je dan naar het asiel!

via GIPHY

Minder eenzaam

Wie een pup in huis neemt, is nooit meer alleen. Onderzoek heeft dan ook bevestigd dat hondenbezitters vaak minder eenzaam zijn. Een hond is namelijk meer dan enkel een huisdier. Hij wordt na verloop van tijd een vriend en steun en toeverlaat in moeilijke tijden.

via GIPHY

Happy 

Last, but not least: honden zorgen ervoor dat je gelukkiger bent. Hoe kan het ook anders met hun snoezige kopjes en zotte streken? Als je soms chagrijnig rondloopt, heb je reden te meer om een puppy aan te schaffen. Nog een extra argument om je partner te overtuigen!

via GIPHY