Veroordeelde stroper moet maandelijks naar ‘Bambi’ kijken

Veroordeelde stroper moet naar Bambi kijken
Foto Unsplash

In de Amerikaanse staat Missouri is een stroper veroordeeld tot één jaar cel. De man kreeg bovendien een opmerkelijke voorwaarde opgelegd: hij moet minstens een keer per maand naar de Disneyfilm ‘Bambi’ kijken. 

De beklaagde David Berry Jr. zou meer dan honderd herten doodgeschoten hebben. Volgens de lokale krant the Springfield News-Leader liet hij hun lichaam achter en nam hij alleen hun gewei mee als trofee. “Berry Jr. benaderde de dieren ’s nachts, stroopte hen illegaal en nam hun bovenkant mee om te verkopen”, vertelt openbare aankrager Don Trotter.

Bambi De rechtbank legde de man een celstraf van één jaar en een boete van 51.000 dollar (ongeveer 45.000 euro) op. Om te verzekeren dat Berry Jr. zijn zinnen nooit meer op onschuldige dieren zal zetten, wordt de man verplicht om minstens één keer per maand naar de ontroerende animatiefilm te kijken in de gevangenis. De prent gaat over een jong hertje dat alleen achterblijft nadat zijn moeder wordt doodgeschoten door jagers. De eerste filmavond van de stroper staat ingepland op 23 december.