Verschueren (Anderlecht) en Bormans (Union) krijgen mandaat in Uitvoerend Comité

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Pro League heeft gisteren tijdens haar algemene vergadering bestuurders Michael Verschueren (RSC Anderlecht) en Philippe Bormans (Union) aangewezen als vervangers voor respectievelijk Paul Allaerts (Moeskroen) en Johan Timmermans (KV Mechelen) in het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat bevestigde de Pro League vandaag. De bondstop vindt dat er in het Uitvoerend Comité van de KBVB, het hoogste orgaan binnen de voetbalbond, geen plaats is voor voetbalbestuurders die in opspraak zijn gekomen in voetbalschandalen. Daarom werden Timmermans en Allaerts aangemaand om hun postje af te staan. Timmermans deed dat vrijwillig, maar Allaerts verweerde zich. Omdat ze het mandaat kregen van de Pro League, kwamen de postjes gisteren op de agenda van de algemene vergadering. Daar kon men zich wel vinden in het standpunt van de bondstop.

Voor het postje van Allaerts, die een mandaat kreeg namens de eersteklassers, waren met Michael Verschueren en Luciano D'Onofrio twee kandidaten. De bestuurder van Antwerp trok zich echter terug nog voor de stemming begonnen was, waardoor Verschueren vrij spel kreeg en ook verkozen werd. Bormans, sinds dit seizoen CEO bij 1B-club Union, had geen tegenkandidaat.

De mandaten van Verschueren en Bormans zijn tijdelijk, zolang het onderzoek nog loopt. Bij vrijspraak door het gerecht nemen Allaerts en/of Timmermans hun postje opnieuw in. In het andere geval worden de tijdelijke mandaten omgezet in permanente.

Bron: Belga