Negen migranten gered van boot op Kanaal

Negen migranten gered van boot op Kanaal
Negen migranten gered van boot op Kanaal

Afgelopen nacht hebben de reddingsdiensten negen migranten gered die met een boot het Kanaal probeerden over te steken. Twee van hen vertoonden onderkoelingsverschijnselen, aldus de Franse autoriteiten vandaag. Onder de migranten bevonden zich ook een vrouw en een kind. Ze probeerden per boot het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Het Centre régional opérationnel de surveillance et de sauvetage (CROSS) van Gris-Nez, in het noorden van Frankrijk in de buurt van de Belgische grens, kreeg rond 22.40 uur een oproep van een boot in moeilijkheden. De oproep duurde echter niet lang genoeg om het schip te lokaliseren, waarna een helikopter en verschillende schepen op zoek gingen naar het schip. Rond 23.15 uur volgde een tweede oproep, maar het duurde nog tot 01.45 uur deze ochtend vooraleer het schip werd gevonden. Het bevond zich op een dertigtal kilometer van Duinkerke.De negen migranten werden opgevangen door de reddingsdiensten en de grenspolitie.

Sinds oktober proberen steeds meer migranten via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk te bereiken. De overtocht is echter gevaarlijk, vanwege het drukke scheepvaartverkeer, de sterke stroming en de lage temperatuur van het water.

Bron: Belga