Gastclub Al Ain houdt River Plate uit finale

Gastclub Al Ain heeft zich als eerste voor de finale van het wereldkampioenschap voor clubs geplaatst. Het team uit de Verenigde Arabische Emiraten stuntte door het Argentijnse River Plate, recent winnaar van de Copa Libertadores, in een strafschoppenreeks met 5-4 uit te schakelen. Na 90 minuten en verlengingen was het 2-2. De Zweed Marcus Berg opende de score al in de 3e minuut voor Al Ain, maar al snel keerde Rafael Santos Borre de situatie om. De Colombiaan scoorde in de 11e en 16e minuut. In de 51e minuut legde de Braziliaan Caio de eindstand vast. In de strafschoppenreeks toonde Al Ain zich feilloos, River Plate ging bij de laatste penalty de mist in. Doelman Khalid Eisa ontpopte zich tot held door de elfmeter van Enzo Pérez te stoppen.

Eerder op het WK schakelde Al Ain het Nieuw-Zeelandse Wellington en het Tunesische Espérance Tunis uit. River Plate was rechtstreeks voor de halve finales geplaatst.

Morgen staat Champions League-winnaar Real Madrid in de tweede halve finale tegenover het Japanse Kashima. Real is de titelverdediger.

Bron: Belga