Cédric Charlier: "Groep is alleen maar sterker geworden door alle tegenslagen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Lions kregen vandaag een wervelende ontvangst op het Brusselse stadhuis na hun zondag behaalde wereldtitel in het hockey. Aanvaller Cédric Charlier benadrukte de uitstekende teamsfeer, ondanks het 'hobbelige' parcours onderweg. "We hebben nog moeite om het allemaal te beseffen", opende Charlier. "We zitten al van in India in onze cocon. We konden vanop afstand wel voelen dat het leefde in België, maar deze ontvangst is toch fantastisch. We worden geëscorteerd van de luchthaven naar het paleis, en vervolgens naar de Grote Markt. Ik ben echt heel fier op de groep. We hebben hard gewerkt en ons finaal doel bereikt. We hebben een schitterend verhaal geschreven in Bhubaneswar. Dat werd bemoeilijkt door de blessure van Manu Stockbroekx, de ziekte van John-John Dohmen en tot slot het verschrikkelijke nieuws voor Simon Gougnard (wiens vader overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag, red.). Het heeft ons uiteindelijk als groep alleen maar sterker gemaakt."

Bondscoach Shane McLeod werd ook kort nog gevraagd om zijn reactie. "Ik ben vooral blij terug naar huis te kunnen", lachte hij. "Maar natuurlijk is het leuker dat als wereldkampioenen en nummer één van de wereld te kunnen doen."

Opvallend: de Wereldbekertrofee was niet heelhuids uit alle feestelijkheden gekomen. De stick bovenop de trofee ontbrak. "Door al die foto's met de beker te nemen, is hij stuk", lachten Antoine Kina en Alexander Hendrickx. Ze wezen al lachend met de beschuldigende vinger naar Victor Wegnez.

bron: Belga