Werken voor het goede doel: Jessy Bursens voor Vzw Multi Assist

Dag Jessy, stel ons jouw goed doel voor...
door
afrodite.trevlopoulos
Leestijd 2 min.

«Mijn goed doel is de interactieve website ‘mijnzorgloket.be' van de VZW Multi Assist, onderdeel van het Pilootproject Geïntegreerde zorg Waasland. Mensen met chronische aandoeningen worden geconfronteerd met versnipperde informatie en onze interactieve website is erin geslaagd alle informatie voor chronisch zieken te bundelen.»

«Als juriste ben ik vrijwilliger bij VZW Multi Assist en zorg ik voor de correcte antwoorden op de vragen van patiënten.»

Waarom werk je als vrijwilliger?

«Mijn inzet voor Multi Assist gaat terug op de strijd van mijn oma's om, ondanks hun ziekte, zich in hun thuissituatie te handhaven. Dit heeft wel extra inspanningen gevraagd van de familie; anderzijds impliceert een situatie van thuiszorg een surplus inzake nabijheid en familiale vereniging. Vooral voor de thuisverzorgde ouderen betekent de voortdurende aanwezigheid van de (klein)kinderen een onvervangbare bron van geluk. Ondanks het pijnlijke afscheid kan ik nog steeds met een glimlach terugdenken aan die moedige oma's.»

«Mijn oproep is: heb aandacht voor mensen in jouw omgeving met chronische aandoeningen; zij zitten vaak in sociaal isolement.»

Hoe kan vzw Multi Assist geholpen worden?

«We zoeken vrijwilligers, zowel zorg-professionals, als mensen die bereid zijn op huisbezoek te gaan bij zorgvragers. De professionals worden ingeschakeld bij het updaten van de website.»

Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@mijnzorgloket.be.

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.