Telenet biedt tal van doorgroeikansen

Goede cijfers voor Telenet. In 2018 werden 400 vacatures ingevuld en bedroeg de interne mobiliteit 56%. Ook pas afgestudeerden zijn er welkom.

«Telenet vulde het afgelopen jaar meer dan 400 vacatures in», zegt Margot Vonckx, 45, Senior Recruitment Officer bij de afdeling Technology & Innovation. In totaal heeft Telenet 3.400 vaste medewerkers. Daarnaast zijn er consultants die op projectbasis voor het bedrijf werken, alsook medewerkers op interimbasis. Zowat 56% van de vacatures wordt intern ingevuld. Telenet biedt de medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden. «We hebben heel wat opleidingen. Die kunnen technisch van aard zijn, maar ook skills als projectmanagement of enthousiasmerend spreken komen aan bod. Telenet biedt ook kansen aan pas afgestudeerden. Voor hen ontwikkelden we het Young Grad Program. Deze jongeren starten effectief in een job, maar krijgen twee jaar lang begeleiding. Ze kunnen een volledige verticale loopbaan bij ons uitbouwen.»

War for talent

Margot Vonckx geeft aan dat het niet altijd gemakkelijk is om medewerkers te vinden. De war for talent is volgens haar nooit gestopt. Telenet heeft geregeld vacatures voor de verschillende takken van het bedrijf, zoals finance, IT, marketing, engineering, accountmanagement enzovoort. «Onze sector evolueert voortdurend. We gaan dan ook op zoek naar medewerkers die daarin een uitdaging vinden en de ambitie hebben mee te groeien. Telenet vervult een pioniersrol in de sector en stimuleert innovatie. Deze dynamiek willen we behouden. Een belangrijke waarde is ook ‘collaboration’. Dat is nodig binnen de teams maar ook doorheen het hele bedrijf. Telenet werkt ook aan grote projecten en dan is de wisselwerking tussen teams en afdelingen cruciaal. Klantentevredenheid is onze topprioriteit, daarin willen we het verschil maken.»


Helena Kinnaert (24)
Young Grad Operations Engineer

«Ik werk voor het Capacity Team. We onderzoeken hoofdzakelijk welke updates er nodig zullen zijn om het netwerk optimaal te laten functioneren zowel op korte als lange termijn. Ook maak ik deel uit van het Young Grad Program van Telenet. We krijgen veel opleidingen, zoals over financiën, omgaan met collega’s enzovoort. Telenet investeert echt wel in ons. Ik werk bovendien samen met collega’s die heel wat ervaring hebben en me wegwijs maken. Bij Telenet is er veel collegialiteit. We helpen elkaar bijvoorbeeld ook in het opvolgen van nieuwe evoluties.»


Karen Desmet (29)
Accountmanager

«Dit jaar ben ik bij Telenet gestart. Ik bezoek klanten om na te gaan welke diensten Telenet hen kan aanbieden. Ik werk vooral met kleine bedrijven, het persoonlijke contact is prettig. Telecommunicatie is niet meer weg te denken. Dat ervaar ik elke dag in mijn gezin: internet, televisie en de telefoon moeten goed werken. Ook mijn klanten verdienen dat. In mijn job heb ik veel vrijheid en dat maakt het extra aantrekkelijk. We streven naar een bepaald cijfer en dat vormt een uitdaging. Het is fijn als je nog een stapje verder geraakt. Het geeft ook veel voldoening als je een klant diensten kan aanbieden die hem vooruithelpen.»


 

Kristof Vanspauwen (23)
Operations Engineer TB

«Ik geef technische ondersteuning aan de corporate klanten van Telenet. Drie jaar geleden startte ik bij Telenet, eerst gaf ik technische ondersteuning aan de KMO-klanten van het bedrijf. Ik kon doorgroeien via een interne sollicitatie op een openstaande vacature. De werkomgeving is zeer goed. Er zijn voldoende interne en externe opleidingen om mezelf te verbeteren, om te groeien in mijn job en als persoon. Telenet is een innovatief bedrijf, ik kan hieraan meebouwen door zelf continu bij te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Fijn is dat ik ook verbetervoorstellen kan doen. Ik heb een zekere mate van zelfstandigheid, de collega’s en de Telenet-cultuur spreken me aan. Deze factoren motiveren me om misschien wel mijn hele loopbaan hier uit te bouwen.»