Staande ovatie in Gentse gemeenteraad voor exit burgemeester Termont en schepen Peeters

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Gentse gemeenteraad hebben zowel burgemeester Daniel Termont als schepen van Financiën, Feesten en Middenstand Christophe Peeters vanavond een staande ovatie gekregen voor hun verdiensten voor de stad. "Draag zorg voor de stad en als het nodig is, draag zorg voor elkaar", zei Termont. Daniel Termont zit voor de laatste keer de gemeenteraad voor, en hij werd voor de formele aanvang gehuldigd. De voormalige socialistische burgemeester Frank Beke kwam Termont verrassen met een dankwoord. "Ik wil Daniel huldigen voor alles wat hij voor onze stad heeft gedaan", zei Beke. "De laatste jaren waren niet meteen de gelukkigste, maar je kan terugblikken op een schitterende politieke loopbaan."

"Ik kan iedereen recht in de ogen kijken en ik ben bijzonder fier op wat ik heb gerealiseerd en het werk dat ik gedaan heb", sprak Termont. "Als politicus heb ik in elk van de functies die ik opgenomen heb, altijd geprobeerd om alles uit de kast te halen en keihard te werken, altijd met het vooruitzicht om de mensen zoveel mogelijk ten dienste te zijn."

Termont benadrukte dat hij "altijd 100 procent voor Gent" had gekozen. "Ik heb altijd getracht een burgervader te zijn van elke Gentenaar. Draag zorg voor de stad en als het nodig is, draag zorg voor elkaar", besloot Termont.

bron: Belga