Mathieu van der Poel rijdt komend voorjaar Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en Ronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel rijdt komend jaar na het veldritseizoen een aantrekkelijk voorjaarsprogramma met daarin Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, zo werd deze voormiddag bekendgemaakt tijdens een persmoment van zijn team Corendon-Circus. "Parijs-Roubaix sla ik bewust over. In de eerste plaats omdat ik erna de focus op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race wil leggen. Maar ook omdat ik niet meteen alles wil doen. Ik wil iets overhouden om te ontdekken", verduidelijkte Van der Poel.

Corendon-Circus kreeg van de Internationale Wielrenunie UCI de procontinentale status, waarmee het op de weg uitnodigingen kan krijgen voor grote koersen. Van der Poel (23) werkt gewoon de volledige veldritkalender af, maar hij zal zich volgend jaar behalve op de weg vooral ook op het mountainbiken richten met het oog op de Spelen van Tokio 2020. Van der Poel wil de Wereldbekers, het EK, het WK en het testevent in Tokio rijden.

"Het is uniek dat we dit met de ploeg kunnen combineren. Er zijn voor mij met drie disciplines voldoende uitdagingen. Vooral met het WK veldrijden, waarvan ik hoop dat het nog eens zal lukken en de focus op 2020 in Tokio. De mountainbikewedstrijd op de Spelen is het voornaamste voor de komende jaren. Dat was al zo, het klassieke voorjaar is er nu bijgekomen."

Michel Cornelisse is volgend jaar ploegleider bij het Belgische Corendon-Circus. "Hij heeft ervaring op WorldTourniveau en bij Roompot, dat ook met wildcards in het klassieke voorjaar terechtkwam", lichtte teammanager Philip Roodhooft toe. Vader Adrie van der Poel blijft als adviseur aan het team verbonden.

bron: Belga