Facebook bant zoon Israëlische premier na anti-islamitische opmerkingen

Facebook bant zoon Israëlische premier na anti-islamitische opmerkingen
Facebook bant zoon Israëlische premier na anti-islamitische opmerkingen

De zoon van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is tijdelijk verbannen van Facebook nadat hij anti-islamitische opmerkingen op de sociaalnetwerksite had geplaatst. “De gedachtenpolitie van de radicale progressieven van Facebook hebben me gevonden”, aldus Yair Netanyahu op Twitter. Hij zei dat Facebook hem voor 24 uur had verbannen.

Na een dodelijke aanval op Israëlische soldaten vorige week, had de 27-jarige in berichten opgeroepen om “hun dood te wreken”, meldde de Times of Israel. “Er zal nooit vrede zijn met die monsters in de vorm van mannen die zichzelf sinds 1964 ‘Palestijnen’ noemen”, schreef hij. “Er zal hier nooit vrede zijn tot: 1. Alle Joden het land van Israël verlaten. 2. Alle moslims het land van Israël verlaten. Ik verkies de eerste optie.”Facebook verwijderde de berichten. De zoon van de Israëlische premier deed in een andere post zijn beklag over het platform, dat “ons het zwijgen probeert op te leggen op de enige plaats waar we het recht hebben onze mening uit te drukken”. “Hamas, Hezbollah en het Iraanse regime hebben officiële pagina’s op Facebook. Er zijn ook talloze andere pagina’s die oproepen tot de vernietiging van Israël en de moord op Joden.”

Yair Netanyahu kreeg in het verleden al heel wat negatieve aandacht omdat hij reisde met lijfwachten en chauffeurs die met belastinggeld waren bekostigd.

Bron: Belga