Politie betrapt inbreker... op deze onverwachtse plek

Een Amerikaanse inbreker is na twee dagen gered uit een ventilatiesysteem. De  man kwam vast te zitten in een afzuigklep toen hij probeerde in te breken in een restaurant. De politie had een uur nodig om de geknelde dief te bevrijden. 
door
tanne.somers
Leestijd 1 min.

Een buurtbewoner van de stad Oakland werd opgeschrikt door zacht hulpgeroep en verwittigde de politie. In de ventilatieschacht op het dak van een Chinees restaurant werd een 29-jarige man aangetroffen. De Amerikaan kwam vast te zitten toen hij probeerde binnen te dringen in de zaak.

Smerig 

Volgens de agenten kon de inbreker zich niet meer bewegen omdat hij helemaal besmeurd was met vet en olie. "Hij was heel smerig en had het koud", klinkt het op de Facebookpagina van het politiekorps.  De man was uitgeput en uitgedroogd en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Geluk

"Een dag extra in de afzuigklep had hem misschien zijn leven gekost", aldus de agenten. "Maar hij heeft geluk gehad en zal volledig herstellen." En door de goede afloop kan de politie nog lachen om de bizarre situatie. "We hebben het gecheckt: het was niet de kerstman", klinkt het.

Facebook / Alameda County Sheriff's Office