Heeft seks een slechte invloed op je workout?

Heeft seks een slechte invloed op je workout?
Foto Unsplash

Sla jij ook wel eens een vluggertje over om je beter te kunnen concentreren in de fitness? Onderzoek heeft uitgewezen dat je dit beter niet doet. Seks voor een sportsessie zou net goed zijn voor je workout!

Atleten en andere sportfanaten beweren soms dat seks een slechte invloed heeft op hun prestaties. Zo vertelde de Amerikaanse voetballer Garry Cobb aan de tv-zender Fox 29 dat hij de liefde nooit bedrijft voor een wedstrijd omdat het hem “troebel in het hoofd maakt”. Maar experts hebben aangetoond dat we ons geen zorgen hoeven te maken: een spannende vrijpartij overslaan, zorgt er niet voor dat we beter sporten.

(Ont)spannend“Er is geen link tussen seks en fitnessprestaties”, vertelt sekstherapeut Ian Kerner aan het magazine Health. “Integendeel, een vrijpartij kalmeert en vermindert de stress. Het zorgt er ook voor dat je zelfbeeld een boost krijgt, waardoor je productiever bent op werk- en sportvlak.” Een daverend seksleven én geslaagde workout? Yes, please! Sla dat opwindende nummertje dus niet langer over.