Bizar. Je wasmachine maakt je ziek

Je had er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar je wasmachine kan je wel degelijk ziek maken. Er is namelijk een plekje dat je zeer regelmatig moet schoonmaken. Als jij ook niet weet over wat het gaat, is de kans groot dat je straks voor een vieze verrassing komt te staan.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Rubberen rand

Verschillende Australische moeders deden in Daily Mail verslag van hun nare ontdekking. Zwarte schimmel en een intense stank waren het resultaat van hun onwetendheid. Over wat het nu juist gaat? Over die rubberen ring rond de opening van je wasmachine. Die zorgt ervoor dat de machine niet lekt tijdens het wassen, maar verzamelt ook een hoop smerigheid blijkbaar. Eigenlijk moet je na elke wasbeurt het rubber even opzij duwen en het opgehoopte water en vuil verwijderen. Ook de deur van je wasmachine open laten staan wanneer die niet in gebruik is, doet wonderen.

Ziek van schimmel

Als je het rubberen randje nooit kuist, kan er namelijk zwarte schimmel ontstaan. Dat ziet er niet alleen ontzettend vuil uit, het stinkt ook een uur in de wind en het kan je ziek maken. Als er slechts een klein beetje schimmel is, is er niets aan de hand. Heeft de schimmel enorme proporties aangenomen? Dan kan hij allerlei klachten veroorzaken. Stress, keelpijn, braken en irritaties aan de slijmvliezen zijn slechts enkele mogelijke gevolgen. Snel je wasmachine controleren is dus de boodschap!