WK hockey (m) – Red Lion Arthur Van Doren, beste speler van het WK, looft teamprestatie

WK hockey (m) - Red Lion Arthur Van Doren
WK hockey (m) - Red Lion Arthur Van Doren

Centrale verdediger Arthur Van Doren heeft een dijk van een WK achter de rug. Als leider in de verdediging van de kersverse wereldkampioen, is de 24-jarige Van Doren ook beloond met de trofee van beste speler van het toernooi. Volgens Van Doren verdient het hele team de prijs. “Ik kan niet trotser zijn. We hebben getoond dat de beste speler het team is. We hebben dat getoond tegen Duitsland, Engeland en vandaag opnieuw. Ik ben vereerd, maar het hele team zou deze prijs eigenlijk moeten krijgen”, looft de beste hockeyspeler van de wereld in 2017 de prestatie van zijn teamgenoten.
In de finale tegen Nederland speelde de defensie van de Red Lions een belangrijke rol. Volgens Van Doren was het een moeilijke wedstrijd. “Het was een heel gesloten partij. Dat hadden we ook verwacht. Nederland is een heel goed team, dat hebben ze ook in het toernooi meermaals getoond. We hebben getoond dat in team spelen essentieel was. In de shoot-outs kon het voorbij zijn. Maar elke keer stond er wel iemand op. Dat is een team”, aldus de speler van het Nederlandse Bloemendaal.
In de halve finale tegen Engeland speelden de Red Lions met een zwarte rouwband om de arm om hun medeleven te betuigen aan aanvaller Simon Gougnard, die net voor de wedstrijd te horen kreeg dat zijn vader overleden was aan een slepende ziekte. Gougnard besliste zelf om toch te spelen en loodste met een sterke prestatie de Belgen mee naar de wereldtitel. Een prestatie waar Van Doren enorm veel respect voor heeft. “Simon heeft getoond dat hij op een uitzonderlijk niveau kan presteren onder alle omstandigheden. We hebben voor hem en zijn familie gespeeld”, eert Van Doren zijn teamgenoot.
Ook Florian Van Aubel, samen met Vincent Vanasch de held van de shoot-outs, beschouwt het team als een familie. “In zo’n omstandigheden probeer ik me altijd vrij te maken van de druk van het moment. Ik denk aan mijn familie en mijn verloofde. Na mijn 2e shoot-out dacht ik ook aan mijn tweede familie, dit team”, aldus een emotionele Van Aubel.

.



bron: Belga