WK hockey (m) - Brussels burgemeester Close wil "België verenigen" op Grote Markt voor huldiging Red Lions

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zullen dinsdagochtend op Belgische bodem landen. Ze worden nadien ontvangen op het stadhuis van Brussel, waar ze - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - op het balkon zullen verschijnen. De Red Lions kroonden zich zondag na bloedstollende shoot-outs tot wereldkampioen in Bhubaneswar, India. De spelers zullen dinsdagochtend rond 6u30 landen op Brussels Airport. Daarna volgt een uitgebreide huldiging in de hoofdstad.

"Ik wil zoveel mogelijk mensen uitnodigen om de huldiging op de Grote Markt bij te wonen", zo meldde Brussels burgemeester Philippe Close zondagavond. "Deze eerste wereldkampioenentitel in het hockey is iets unieks. De hockeysport was sowieso al booming in België, en deze titel zal daar alleen maar aan bijdragen."

"Het is een mooi jaar voor het balkon van het Brussels stadhuis. De Rode Duivels stonden er afgelopen zomer na hun derde plaats op het WK. Ze stonden er ook al in 1986, en in 2003 was het de beurt aan Justine Henin na haar eerste overwinning op een grandslam. Dit toont aan dat sport mensen kan verenigen. Ik nodig echt alle Belgen uit om, zeker in de huidige omstandigheden, te tonen dat ze verenigd zijn."

.

bron: Belga