Warmer en hier en daar kans op wat motregen

Warmer en hier en daar kans op wat motregen

Vooral in het oosten en het zuiden van het land kan er deze namiddag nog wat lichte regen of motregen vallen. In de Ardennen kan dat lichte sneeuwval of aanvriezende regen zijn, en het blijft daar ook mistig. Elders blijft het droog met, in de richting van de kust, opklaringen. De maxima: tussen 0 graden in de Ardennen en 8 of 9 graden aan zee. Vanavond wordt het overal zwaarbewolkt en nevelig of mistig, maar het blijft wel droog. Dat meldt het KMI. In de loop van de nacht van zondag op maandag trekt een storing met regen of buien van west naar oost door het land. De minima liggen tussen 0 graden in de Ardennen en 3 graden in Vlaanderen.

Op de meeste plaatsen krijgen we maandag een zwaarbewolkt en grijs begin van de dag. Vooral in de oostelijke helft van het land gaat dat gepaard met periodes van regen of motregen. In de loop van de dag wordt het droog vanaf het westen met breder wordende opklaringen. In het westen is dat al heel vlug het geval, in het oosten pas tegen ’s avonds. In de Ardennen blijft het echter grijs en mistig. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Ardennen en 9 graden in het westen van het land.

Dinsdag blijft het droog met eerst laaghangende bewolking en later meer opklaringen. Tegen het eind van de dag neemt de bewolking opnieuw toe vanaf het westen en dinsdagnacht gaat het regenen. De maxima liggen tussen 2 in Hoog-België en 8 graden in het westen van het land. Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met op vele plaatsen regen, later wisselend bewolkt met kans op een bui. In het westen van het land zou het droger moeten blijven met meer opklaringen. Donderdag en vrijdag wordt het wisselvallig en wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar buien. De maxima liggen over het algemeen tussen 3 en 7 graden.

bron: Belga