Shane McLeod had volste vertrouwen in zege van de nieuwe nummer een van de wereld

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Lions waren unaniem vol lof over hun coach Shane McLeod nadat ze op het WK hockey in India eindelijk de grote prijs pakten, waar ze al zo lang naar snakten. In een zenuwslopende finale versloeg België Nederland na shoot-outs met 3-2. "Het staat in de sterren geschreven dat we gaan winnen", zei de Nieuw-Zeelandse coach tegen zijn spelers voor de wedstrijd en hij herhaalde dat nog eens net voor ze de allesbeslissende shoot-outs gingen nemen. Door het onwrikbare vertrouwen van McLeod in zijn manschappen, kregen de spelers vleugels en konden ze in de shoot-outs zelfs van een 2-0 achterstand terugkeren.

In de finale botste België op een stug Nederland, beseft ook McLeod. "We moeten ons hoedje afdoen voor Nederland. Ze hebben misschien defensiever gespeeld dan ze normaal doen, maar dat is normaal in zo'n gesloten en nerveuze wedstrijd", complimenteert McLeod onze Noorderburen.

Red Lions-kapitein Thomas Briels is in de wolken met de wereldtitel. "De jongens hebben ontzettend hard gewerkt om dit te bereiken. Soms win je finales, soms verlies je. Maar je wordt niet elke keer wereldkampioen en nummer een op de wereldranglijst", aldus een fiere Briels.

Op het einde van het toernooi, werden ook enkele Belgen speciaal in de spotlights gezet. Centrale verdediger Arthur Van Doren werd verkozen als beste speler van het toernooi, een prijs die hem 500.000 Indische Roepies (6.150 euro) oplevert. Doelman Vincent "The Wall" Vanasch kreeg de trofee van man van de finale, goed voor 50.000 Roepies (615 euro), en Alexander Hendrickx sluit het WK af als gedeeld topschutter met de Australiër Kieran Govers, beiden goed voor zeven doelpunten. Alle premies voor de Red Lions komen bovenop de beloofde wereldtitelpremie van 100.000 euro door oud-international Rene Pirlot.

.

bron: Belga