Groep gele hesjes steunt tegenbetoging

Groep gele hesjes steunt tegenbetoging

Een groepering van gele hesjes heeft zich aangesloten bij de tegenbetoging tegen de Mars tegen Marrakesh. De groep wil niet dat extreemrechts “de sociale woede van de gele hesjes instrumentaliseert”.
“Sinds een week probeert extreemrechts de sociale woede van de gele hesjes te instrumentaliseren. En sinds een week probeert de N-VA ook de sociale onvrede van de gele hesjes te verstikken door het maatschappelijke debat af te wenden van de sociale en democratische verzuchtingen van de gele hesjes”, zo stelt de groepering in een persbericht, zonder te preciseren hoeveel mensen de groep vertegenwoordigt.

“Door de Mars tegen Marrakesh te organiseren en door de gele hesjes op te roepen om eraan deel te nemen, proberen Vlaams Belang en een aantal satellietorganisaties van de N-VA ons te verdelen met dit pact van Marrakesh”, zo stelt de groepering nog.“Je moet de gele hesjes niet voor de gek houden. Nooit hebben de N-VA, het Vlaams Belang, de PP of andere partijen oplossingen aangedragen voor de problemen die wij aankaarten. Integendeel, het zijn net die partijen die voorstellen indienen die schadelijk zijn voor het volk. Het zijn ook die partijen die maatregelen hebben genomen die ons nu in de problemen brengen. De verhoging van de btw van 6 naar 21 procent? Gestemd door de N-VA en gesteund door de PP die de btw naar 23 procent wil brengen. Pensioenen op 67? Gestemd, door de N-VA en gesteund door de PP. De indexsprong? Gestemd door de N-VA en de PP… Het makkelijker maken van ontslag? Allemaal gesteund door die partijen”, zo hekelt het collectief nog.

bron: Belga