Vakbonden besmeuren gevel van VBO

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aan de hoofdzetel van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) hebben de vakbonden ACV, ACLVB en ABVV de gevel rood gekleurd. Een duizendtal ontevreden vakbondsleden protesteren er tegen de te hoge pensioenleeftijd en het gebrek aan koopkracht. Om 12 uur zitten de vakbondsafgevaardigden samen met Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO. De slogans die de betogers op hun vele spanddoeken tentoonspreidden waren klaar en duidelijk. "Voor de rijken het fiscaal paradijs voor ons de hel", "alles stijgt behalve ons salaris", "veroordeeld tot pensioen op 67 jaar" of "neen, tegen de sociale slachtpartij".

De twee grootste eisen van de vakbonden zijn duidelijk. Een leefbare pensioenleeftijd waarbij op 55 jaar aan eindeloopbaan kan gedacht worden, op 60 jaar het brugpensioen tot de mogelijkheden behoort en op 65 jaar echt op pensioen kan gegaan worden. Zeker voor de zware beroepen, die te vaak vergeten worden in hun ogen, moeten er oplossingen komen.

"We leven in 21ste eeuw en willen niet terug naar de middeleeuwen. We willen deftigste werkomstandigheden en dat begint bij de werkgevers. We eisen respect voor de werknemer", zegt een ACLVB-vakbondsafgevaardigde.

Bron: Belga