Stoffel Vandoorne komt niet verder dan 17e plaats in eerste ePrix, Jérôme D’Ambrosio 3e

Stoffel Vandoorne komt niet verder dan 17e plaats in eerste ePrix
Stoffel Vandoorne komt niet verder dan 17e plaats in eerste ePrix

Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) heeft vrede moeten nemen met de zeventiende plaats in de ePrix van Saudi-Arabië, dat is de openingsmanche van het seizoen in de Formule E, de racecompetitie voorbehouden voor elektrische auto’s. Amper drie weken na zijn laatste F1-race met McLaren had Vandoorne op het stratencircuit in de hoofdstad Riyad een goeie kwalificatiesessie afgewerkt en mocht hij in de ePrix op de vijfde plaats vertrekken. Uiteindelijk viel onze landgenoot nog terug naar de zeventiende plaats en dus werd het een debuut om snel te vergeten.

Jérôme D’Ambrosio deed het dan weer heel wat beter in zijn eerste race voor Mahindra Racing. Met een derde plaats mocht hij mee het podium op, nadat hij was gestart van op de negende stek. De zege in Riyad was voor de Portugees Antonio Felix Da Costa (BMW Andretti), die van start tot finish aan de leiding reed. De Franse regerende kampioen Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) werd tweede.Het seizoen 2018-2019 in de Formule E bestaat uit dertien races, verdeeld over twaalf steden op vijf continenten. Op 13 en 14 juli 2019 wordt er tweemaal geracet in de laatste stopplaats van het seizoen, New York. De eerstvolgende ePrix wordt op 12 januari in het Marokkaanse Marrakesh gereden.

Net zoals in de Formule 1 eindigen de eerste tien piloten van elke race in de punten. De eerste krijgt 25 punten, de tweede 18 en de derde verdient 15 punten. Anders dan in de Formule 1 bestaan er in de Formule E ook bonuspunten. De piloot die van op de poleposition vertrekt mag 3 punten extra bijschrijven, de snelste ronde wordt beloond met één extra punt.

Bron: Belga