Nieuwe vzw WeLoveBxl zet in op jong Brussels talent

door
Belga
Leestijd 1 min.

Al het potentieel uit de jonge Brusselse talenten halen, dat is het doel van de nieuwe vzw WeLoveBxl. De organisatie neemt haar intrek in de Brussels Event Brewery in Molenbeek en komt er op initiatief van de Antwerpenaar Sihame El Kaouakibi. Vlaams minister van Sven Gatz (Open Vld) huldigt de vzw om 14 uur in. De missie van de nieuwe vzw is duidelijk: Brusselse jongeren helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen tegelijkertijd alle kansen geven om de socio-economische uitdagingen aan te gaan.

"Dat is een noodzaak in een stad als Brussel waar één jongere op vier van 12 tot 25 jaar in armoede leeft. Zonder werk en zonder diploma", klinkt het bij de organisatie.

De ploeg van WeLoveBxl bestaat uit Brusselse coaches die rechtstreeks met partners van de Brusselse jeugdorganisaties samenwerken. Het project krijgt onder meer steun van grote bedrijven als Telenet, bpost, Deloitte, Brussels Airport Company, Zabra Real Estate en Business & Decision.

"Onze missie is om de gemeenschap te betrekken in een positieve golf van diversiteit en co-creatie. We moeten een omgeving creëren die jongeren stimuleert om zichzelf te ontplooien", zegt oprichter Sihame El Kaouakibi.

bron: Belga