Jupiler Pro League - Lokeren wint verrassend van STVV, Moeskroen doet slechte zaak met nederlaag bij Eupen

Rode lantaarn Lokeren heeft zaterdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League met 2-0 van nummer vijf Sint-Truiden gewonnen. Eupen klopte Moeskroen met 1-0. STVV-doelman Kenny Steppe liet de bal in de 33e minuut onhandig ontsnappen. Marko Miric kwam alleen voor een leeg doel te staan en duwde voor Lokeren de 1-0 binnen in een voor het overige povere eerste helft. Sint-Truiden kwam herboren uit de kleedkamer en was de betere ploeg in de tweede helft, maar dat leverde geen doelpunten op. Integendeel, Mehdi Terki (84.) wist in het slot alleen voor Steppe op te duiken en de 2-0 eindstand op het bord te trappen.

In Eupen-Moeskroen gingen beide ploegen zonder te scoren de rust in, nadat Eupen de betere kansen had gekend. In de tweede helft kopte Morteza Pouraliganji (59.) dan toch overhoeks binnen op een vrije trap van Luis Garcia. Moeskroen kwam er nadien door, maar zonder uitgespeelde te kansen te kunnen creëren. Het bleef 1-0.

Sint-Truiden blijft vijfde met 31 punten, Eupen verdwijnt in het klassement helemaal uit de degradatiezone. Het is nu tiende met 22 punten. Moeskroen en Lokeren tellen achterin ieder 14 punten, net als Waasland-Beveren, dat zaterdagavond nog op het veld van Antwerp aan de slag is.