Jupiler Pro League - Club Brugge laat in Kortrijk alweer punten liggen en telt vijf op achttien

Uittredend kampioen Club Brugge is zaterdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League op een 0-0 gelijkspel blijven steken op bezoek bij KV Kortrijk. Club telt vijf op achttien uit zijn laatste zes competitiewedstrijden, van de laatste tien won het er amper twee. Ivan Leko voerde bij Club vier wissels door, ondanks het mooie gelijkspel tegen Atletico Madrid. Mitrovic verving de geschorste Poulain, Mata en Dennis kwamen voor Ngonge en Openda, Rits nam de plaats in van Amrabat. De landskampioen was de meest aanvallende ploeg in de eerste helft, maar op de eerste kans was het wel wachten tot in de 37e minuut. Mats Rits haalde uit in de vlucht, doelman Thomas Kaminski kwam met een geweldige redding.

De felle wind maakte het voetballen niet gemakkelijk, maar dat kan niet volledig verklaren waarom Club Brugge zo weinig wist te creëren. Pas na 65 minuten volgde een tweede keer groot gevaar met een kopbal van Hans Vanaken, Kaminski redde opnieuw, de Profvoetballer van het Jaar stond bovendien buitenspel. Twee minuten later leek Club via Dennis dan toch op voorsprong te komen, maar hij gaf ondertussen Rolland een duw en dus werd het doelpunt afgekeurd. Een bitsig duel met acht gele kaarten eindigde zo zonder goals.

Club komt voorlopig op de tweede plaats naast Antwerp, dat zaterdagavond Waasland-Beveren ontvangt en drie punten kan uitlopen. Als Genk zondag wint van Oostende, heeft het al zeven punten meer dan Brugge.