Jupiler Pro League - Charleroi nekt Gent in "Mazzu-time" en komt top zes binnen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Charleroi heeft zondag de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League geopend met een 2-0 overwinning tegen AA Gent. Met twee late doelpunten van Victor Osimhen (87.) en Massimo Bruno (90.+4) klaarden de Zebra's de klus op Mambourg. Charleroi springt over de Buffalo's naar de zesde plaats. Rond het kwartier losten de Carolo's de eerste waarschuwingsschoten. Dat van Perbet ging maar net naast, Kalinic hield Osimhen met een beenveeg van de 1-0. AA Gent ontfermde zich over het leer, maar moest een halfuur wachten op echt doelgevaar. Al stond Yaremchuk bij de kopbal op Penneteau wel buitenspel. Na de pauze stond de Oekraïener beter gepositioneerd, maar opnieuw lag de Charleroi-doelman in de weg. Yaremchuk was de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar vergat te scoren. Op het uur liep hij met een fantastische run alles en iedereen voorbij, maar kon hij niet meer op doel besluiten. Charleroi weerstond de Gentse druk en haalde als vanouds in de slotminuten uit. Osimhen (87.) vloerde aanvoerder Kalinic op aangeven van Bruno, die diep in de blessuretijd zelf de 2-0 binnen knalde.

Charleroi komt zo na een sterke reeks (13 op 15) de top zes voor het eerst dit seizoen binnen. Met 30 punten hijgen de Carolo's in de nek van STVV en Anderlecht (31 ptn). AA Gent (28 ptn) is zevende.

Zaterdag opent landskampioen Club Brugge de voetbalavond met een West-Vlaams streekduel bij Kortrijk. Ook revelaties STVV (op bezoek bij Lokeren) en Antwerp (thuis tegen Waasland-Beveren) komen in actie. Eupen wil in een kelderduel met Moeskroen verder afstand nemen van de degradatiezone.

Zondag trekt Anderlecht na drie competitiewedstrijden zonder zege naar middenmoter Cercle Brugge. Leider Genk ontvangt in de Luminus Arena Oostende en wil thuis ook nog eens winnen. Standard sluit de speeldag op Sclessin af tegen Zulte Waregem.

.

Bron: Belga