"Had me niet aan zo'n ruime overwinning verwacht" (Victor Wegnez)

door
Belga
Leestijd 1 min.

Victor Wegnez lag vandaag aan de basis van het eerste Belgisch doelpunt in de halve finale van het WK Hockey in India, die de Red Lions met 0-6 wonnen van Engeland. "Aan zo'n ruime overwinning had ik mij niet verwacht", reageerde de 22-jarige Molenbekenaar. De tactiek vormde volgens Wegnez de sleutel tot het klinkende succes tegen de Engelsen. "We hebben op de fundamenten voortgebouwd, die gelegd werden in de kwartfinale tegen Duitsland. Dat wil zeggen: in de eerste plaats aan verdedigen denken en dan op de tegenaanval spelen."

Wegnez vervangt centraal in de Belgische ploeg de zieke John-John Domen, die voorlopig nog niet gemist werd. "Het was alleen maar positief vandaag. We scoorden al onze strafcorners, onze aanvallers wisten te scoren en we slikken geen enkel doelpunt. Dat mogen we een perfecte wedstrijd noemen", aldus Wegnez.

Ook aanvoerder Thomas Briels was verrast met de ruime zege van de Red Lions. "Dat verwacht je niet in de halve finales van een WK. In de eerste helft hebben we defensief heel hard gewerkt. In de tweede helft kwam er ruimt bij hen, wat ons toeliet om enkele wereldgoals te maken." Briels was net als zijn ploegmaats nog wat onder de indruk van het overlijden van de vader van Simon Gougnard in de nacht voor de wedstrijd. "We hebben de hele dag aan Simon en zijn familie gedacht. Deze overwinning dragen we aan hem op."

.

Bron: Belga