Gele hesjes trekken onder politiebegeleiding door de Brusselse straten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gele hesjes zijn onder politiebegeleiding bezig aan een wandeling door de Brusselse straten. Alles verloopt vreedzaam en de betogers kunnen hun stem laten horen.

De gele hesjes kwamen eerst samen aan Kunst-Wet, waarna ze door een politie-escorte naar het Luxemburgplein werden geleid. Dat plein werd hermetisch afgesloten door de politie, maar na een tijd van stilstand mochten de aanhangers van de gele hesjes-beweging aan een vreedzame tocht door de hoofdstad beginnen. De gele hesjes mochten ook enkele minuten het kruispunt van de Kunstlaan met de Belliardstraat bezetten.

De betogers, ongeveer een honderdtal, zijn constant omringd door een grote groep agenten die alles in goede banen leiden. Even leek het erop dat het protest snel zou ophouden, maar op het Luxemburgplein dikte de groep betogers opnieuw aan. Ze laten hun stem regelmatig horen en vragen nog altijd het ontslag van premier Charles Michel. Zijn beleid en de vele belastingen duwen hen in de armoede, vinden de gele hesjes.

De betogers zijn nu op een vreedzame manier door de stad aan het trekken onder begeleiding van de politie. Die is massaal aanwezig.

bron: Belga