Denise Betsema wint Scheldecross bij de vrouwen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Denise Betsema (Marlux-Bingoal) heeft de Scheldecross bij de vrouwen elite gewonnen. De 25-jarige Nederlandse haalde het in Antwerpen afgescheiden nadat ze in de tweede ronde een solo had opgezet en zo haar negende zege van het seizoen liet optekenen. Haar landgenote Lucinda Brand werd tweede. In de strijd voor de derde plaats haalde Laura Verdonschot het respectievelijk voor Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Sanne Cant. Denise Betsema was eerder dit seizoen ook al de beste in Poprad, Lutterbach, Aigle, Neerpelt, Hittnau, Wachtebeke, Koksijde en Eschenbach. Sanne Cant blijft ondanks haar zesde plaats leidster in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Het was Ceylin del Carmen Alvarado die de beste start nam. Achter de Nederlandse volgden onder anderen Loes Sels, Eva Lechner en Christine Majerus. Sanne Cant had haar start gemist en reed rond op een negende plaats. De wereldkampioene schoof in de tweede ronde netjes op, terwijl Denis Betsema resoluut de leiding had genomen. Achter de Nederlandse volgden Loes Sels en haar landgenote Lucinda Brand.

Sanne Cant had de kop genomen van een groepje met zeven rensters, waar ook nog onder meer Christine Majerus, Ceylin del Carmen Alvarado en Eva Lechner deel van uitmaakten. Betsema bleef vol doorgeven en liep, bij het ingaan van de derde ronde, verder uit op haar naaste concurrente Lucinda Brand. Als derde volgde Loes Sels die de hete adem van onder meer Laura Verdonschot en Sanne Cant in haar nek voelde. Ceylin del Carmen Alvarado reed halfcross op de zesde plaats voor haar landgenote Sophie de Boer.

Betsema trok de slotronde in met een voorsprong van 15 seconden op Lucinda Brand. Het groepje met Cant, Verdonschot, Ceylin del Carmen Alvarado en Sels moest dan al 38 seconden prijsgeven waardoor duidelijk werd dat Cant niet voor de vijfde opeenvolgende keer zou zegevieren aan het strand van Sint-Anneke. De zege was immers weggelegd voor Denise Betsema die van de laatste ronde een erezaak maakte.

Bron: Belga