Studieteam opteert voor geleidelijke buitengebruikname B401-viaduct in Gent

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een door de stad Gent aangesteld studieteam naar mogelijke toekomstscenario's voor het B401-viaduct in Gent, schuift het geleidelijk buiten gebruik nemen van de 'fly-over' naar voren als voorkeursscenario. Dat meldt de stad Gent in een persbericht. Het in 1972 geopende B401-viaduct is de belangrijkste invalsweg van de E17-autosnelweg naar de Gentse binnenstad. Gedurende één jaar werkte het studieteam een verkennend ruimtelijk onderzoek uit naar mogelijke scenario's om de toekomst van het drukke viaduct en zijn omgeving vorm te geven.

"Het viaduct zou geleidelijk aan minder autoverkeer verwerken, waardoor het ook even geleidelijk aan buiten gebruik kan worden genomen: eerst het centrale deel in het zuidpark, later ook de zijarmen ter hoogte van Ledeberg. Finaal kan een nieuwe stedelijke boulevard zorgen voor de verbinding tussen de stadsring R40 aan de Sint-Lievenspoort en de snelwegen E40-E17. Dit gaat hand in hand met het voorzien van alternatieve mobiliteitsoplossingen", luidt het.

Het stadsbestuur heeft deze week akte genomen van de studie. Het nieuwe bestuur zal, op basis van de opgeleverde studie en vervolgonderzoek, het gesprek aangaan met de Vlaamse overheid en een concreet actieplan uitwerken.

bron: Belga