Standard geraakt niet voorbij Akhisarspor en is uitgeschakeld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De Rouches bleven op de slotspeeldag in groep J steken op een doelpuntenloos gelijkspel bij het Turkse Akhisarspor en strandden na een verdienstelijke campagne op de derde plaats. Standard moest enerzijds hopen op een half mirakel in Sevilla en anderzijds zelf ook winnen in Turkije bij het nog puntenloze Akhisarspor. De thuisploeg liet zich in de beginfase echter niet onbetuigd en produceerde in de gietende regen de betere kansen. Barbosa knalde eerst te wild en liet na een halfuur de 1-0 liggen. Vanop amper twee meter had de vrijstaande spits van Akhisar het leer maar binnen te tikken, maar hij gleed de bal onbegrijpelijk over. Zijn Turkse coach geloofde zijn ogen niet. Nadien nam Standard de controle duidelijk over. Marin vergat geklungel van de Turkse doelman af te straffen. Een vrijgelaten Vanheusden kon een hoekschop van dichtbij niet in doel verlengen.

Standard kwam met aanvallende intenties de kleedkamer uit en wilde al meteen een strafschop. De scheidsrechter zag er echter een schwalbe van Carcela in en beantwoordde de Luikse claim met een gele kaart. Halverwege de tweede helft stapelden de kansen zich op bij de Rouches. De beste kwam op naam van Orlando Sa. De Portugese spits kwam alleen voor de Turkse goalie, maar tikte een perfecte voorzet van Mpoku nipt naast. Met Oulare en Emond werd nog vers bloed in de strijd gegooid, maar dat mocht niet meer baten. Oulare viel enkele minuten na zijn invalbeurt ook geblesseerd uit en moest met een draagberrie van het veld gedragen worden. Standard had alle wissels opgebruikt en beëindigde de partij dan ook met tien veldspelers.

Enkel een Luikse zege in Akhisar was voldoende om een waterkans te bewaren op een Europese lente. In de andere wedstrijd won Sevilla met 3-0 van Krasnodar, waardoor de Spaanse hoogvlieger als groepswinnaar doorstoot. De Russen verzamelden net als Sevilla 12 punten, maar moeten vrede nemen met de tweede plaats. Standard (10 ptn) en Akhisarspor (1 pt) zijn uitgeschakeld.

Bron: Belga