EuroCup basketbal (v) - Europees avontuur zit erop voor Sint-Katelijne-Waver na nederlaag tegen Tarbes

Op de zesde en laatste speeldag in groep J van de Eurocup voor vrouwen heeft Sint-Katelijne-Waver donderdag een 51-61 nederlaag geleden tegen het Franse Tarbes. Bij de rust stonden de youngsters van Sint-Katelijne-Waver 24-29 in het krijt. Na de nederlaag zit het Europese avontuur erop. Tegen groepsleider Tarbes kwam Sint-Katelijne in het eerste kwart 11-17 achter, in het tweede kwart werd van de opgelopen schade één punt afgeknabbeld (13-12). De Françaises sloegen de kloof in het derde kwart (7-18). Het vierde (20-14) was weer voor de thuisploeg. Tarbes bouwde in die vierde periode wel een maximumvoorsprong van 21 punten op - stond met drie minuten op de klok nog 40-61 voor - en kon het zich veroorloven om in de slotfase de teugels te laten vieren. De Amerikaanse guard Alexis Prince had met 21 punten en 11 rebounds een aanzienlijk aandeel in de zege, bij Sint-Katelijne-Waver waren Laure Resimont (14 ptn) en Billie Massey (10 ptn, 7 rbds) het best bij schot.

In de andere wedstrijd van de groep ging het Franse Landes woensdag al met 70-85 winnen bij het Zwitserse Fribourg. Tarbes is de ongeslagen groepswinnaar. Landes en Sint-Katelijne-Waver eindigden allebei met drie overwinningen en drie nederlagen, maar Landes toonde zich in het onderling duel sterker dan de Belgische vicekampioen (80-48 in Frankrijk, 76-73 in België). Sint-Katelijne-Waver greep ook net naast een stek bij de beste derdes en gaat niet naar de play-off-ronde.