3 x winterbars

3 x winterbars
Foto Unsplash

Zomerbars zijn erg geliefd: tijdelijke cafés met een aangelegd strand of zonovergoten tuin. Maar wist je dat ook het winterseizoen pop-upbars kent? Zelf zoek ik liever de gezelligheid van een warm haardvuur op dan de geur van zuurkool op een overbevolkte kerstmarkt. Wie voelt zich nog thuis in deze drie hippe winterbars?

Janne Vandevelde

Après-skiWie winter zegt, zegt après-ski. De Moose Bar in Mechelen brengt het fenomeen uit de Alpen tot leven in de Dijlestad. In de houten chalet word je bediend door mannen in lederhosen en vrouwen in tirolerjurken, en gooi je je benen los op après-skimuziek. Wie niet wil afzakken naar Mechelen, kan ook terecht in Hasselt, Gent, Kortrijk, Leuven en Antwerpen. Schol!

Van donderdag tot zaterdag vanaf 19 uur

Douaneplein 6, Mechelen

In het bos

Voor Zebrawoods moet je nog wachten tot na Kerstmis. Vanaf 27 december wordt de Gentse Zebrastraat omgetoverd tot een feeëriek bos. Kaboutertjes zal je er niet tegenkomen, wel Gabriel Rios, Jef Neve, TheColorGrey en Tourist LeMC, die je trakteren op een magisch concert.

Van 27/12 tot 6/01

Zebrastraat, 9000 Gent

Verborgen parel

In de Scapa Home-winkel in Antwerpen vind je misschien wel de gezelligste winterbar van het land. Te midden van een Instagramproof interieur met kussentjes en schapenvelletjes nip je van een cava of een drankje om op te warmen. Perfect om even uit te rusten tijdens het  shoppen!

Open van donderdag tot zaterdag

Arenbergstraat 12, 2000 Antwerpen