Vijf jaar cel gevorderd voor Jawad Bendaoud die jihadisten logies verschafte

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op het proces in beroep tegen Jawad Bendaoud, de man die ervan wordt beschuldigd naar aanleiding van de aanslagen van Parijs van 13 november 2015 jihadisten onderdak te hebben verschaft, is in Parijs vijf jaar cel gevorderd. Jawad Bendaoud moest zich samen met Mohamed Soumah en Youssef Aït Boulahcen begin dit jaar voor de correctionele rechtbank van Parijs verantwoorden. Vlak na de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs, zouden ze drie van de vermoedelijke terroristen hebben verborgen in de Parijse voorstad St. Denis. Het ging om Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke coördinator van de aanslagen, zijn nicht Hasna Aït Boulahcen en medeplichtige Chakib Akrouh. De drie kwamen enkele dagen later om het leven tijdens een belegering door de politie.

Hoewel Bendaoud de eigenaar was van het appartement, werd hij bij gebrek aan bewijs als enige vrijgesproken.

Mohamed Soumah en Youssef Aït Boulahcen werden wel schuldig bevonden en kregen respectievelijk vijf en vier jaar cel opgelegd.

Het Franse Openbaar Ministerie ging in beroep tegen de vrijspraak van Bendaoud. Dat proces in beroep startte op 21 november.

bron: Belga