Neuville verwelkomt negenvoudig wereldkampioen Loeb bij Hyundai

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thierry Neuville mag bij Hyundai met negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb een nieuwe teamgenoot verwelkomen. De Fransman zal in 2019 aan de start verschijnen van zes van de veertien WRC-manches. Dat heeft de Zuid-Koreaanse constructeur bekendgemaakt. De 44-jarige Loeb ondertekende samen met zijn copiloot Daniel Elena een tweejarig contract bij Hyundai. Hij kruipt meteen achter het stuur voor de openingsmanche van het WK, de rally van Monte Carlo (24-27 januari). In oktober won Loeb met een Citroën in Catalonië zijn 79e WK-manche uit zijn carrière, de eerste sinds Argentinië 2013. "De zege in Spanje wakkerde de goesting om te blijven racen opnieuw aan", stelt Loeb, die tot nu zijn hele WRC-carrière voor Citroën reed. "Bij Hyundai vinden we een nieuwe uitdaging, ik kan niet wachten om die aan te gaan."

Dani Sordo zal acht WK-manches voor zijn rekening nemen, te beginnen in Mexico (7-10 maart). De Spanjaard zette zijn handtekening onder een contract voor een extra jaar, zijn zesde opeenvolgende bij Hyundai. Vorig jaar deelde hij een wagen met Hayden Paddon. Hyundai onderhandelt nog met de Nieuw-Zeelander over zijn toekomstige rol in het team. De Noor Andreas Mikkelsen rijdt komend seizoen met de derde Hyundai-wagen.

Neuville slaagde er afgelopen seizoen net niet in om als eerste Belg de rallywereldtitel te pakken, die moest hij aan de Fransman Sébastien Ogier laten. Na 2013, 2016 en 2017 eindigde Neuville zo voor de vierde keer als tweede in het WK.

bron: Belga