Doelpuntenmaker Alexander Hendrickx: "Hebben ondanks tegentreffer nooit gepanikeerd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Red Lions kwamen met een 2-1 zege tegen Duitsland opnieuw een stap dichter bij hun uiteindelijke doel: de wereldtitel. Spelers Sébastien Dockier, Nicolas De Kerpel en Alexander Hendrickx waren na afloop blij en opgelucht. "De eerste grote stap is gezet", opende Sébastien Dockier na afloop. "Maar we zijn er nog lang niet. We moeten nog twee keer winnen. We hebben afgezien in het derde kwart, maar ik had de indruk dat we op het einde van het duel dankzij onze fysieke conditie opnieuw de bovenhand haalden."

Na een 1-0 achterstand in het eerste kwart keerden de Red Lions het scoreverloop nog helemaal om. "We hebben ons na het eerste doelpunt opgericht", verklaarde Nicolas De Kerpel. "Op de briefing voor de wedstrijd hebben we beslist altijd ons eigen spel te blijven spelen, ongeacht de omstandigheden. Dat heeft uiteindelijk het verschil gemaakt."

Alexander Hendrickx, die met zijn vijfde rake strafcorner van het toernooi voor de gelijkmaker zorgde, loofde de Duitse keeper Walter na afloop. "Wij hebben gespeeld met veel maturiteit en niet gepanikeerd. We zijn kalm gebleven ondanks de tegengoal. Na de gelijkmaker kwam er meer ruimte vrij en konden we het spel domineren. De Duitsers konden nochtans rekenen op een uitstekende doelman, die ze lang in de wedstrijd hield."

bron: Belga