Belgen in het buitenland - Denayer en Lyon overwinteren in kampioenenbal na gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk

Op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League moest Lyon, met Jason Denayer aan de aftrap, minstens een punt pakken tegen Shakhtar Donetsk om door te stoten naar de achtste finales. De uiterst efficiënte Oekraïners scoorden in de eerste helft, maar door de gelijkmaker van Nabil Fekir na de pauze stelden de Fransen hun tweede plaats in de groep veilig. Na zeven jaar afwezigheid maakt Lyon dus weer zijn opwachting in de achtste finales van het kampioenenbal. De Fransen lieten het balbezit aanvankelijk aan de thuisploeg, maar konden wel stevig tegenprikken. Na tien minuten wrong Nabil Fekir een grote kans de nek om. In de 19e minuut stond Bertrand Traore oog in oog met de Oekraïense doelman, die het pleit won. Amper twee minuten later kreeg Lyon het deksel op de neus, toen Junior Moraes het leer van dichtbij voorbij doelman Anthony Lopes in de hoek schoot. Aan de rust hadden de Fransen 8 doelpogingen gerealiseerd versus 1 voor de thuisploeg, maar het was toch Shakhtar dat met een voorsprong richting kleedkamers ging.

Na de pauze zag Fekir eerst nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel, maar hij krulde even later alsnog de gelijkmaker in de linkerwinkelhaak. Het antwoord van Shakhtar volstond niet: de Oekraïners konden geen grote kans meer bij elkaar voetballen. 1-1 was de eindstand, Lyon redde zo zijn vel in de Champions League.